In verband met de maatregelen tegen Corona / Covid 19
staan er voorlopig geen workshops ed. op de planning.


Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe plannen schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

KOM OP ADEM
Ééndaagse ontspanningsretraite in klooster Velp

‘Geef jezelf deze dag cadeau en voel je als herboren!’

 

Ga jij soms te gejaagd door het leven? Wil je een dagje even niks moeten?
Ben jij regelmatig moe en wil je eigenlijk wel meer energie en even opladen? Zorg jij veel voor anderen, maar te weinig voor jezelf? Zou jij willen weten wat je kan doen om nog beter te ontspannen?

Schrijf je dan in voor de ééndaagse ontspanningsretraite. Neem een dag vrij, dompel jezelf onder in rust en geniet van de ruimte. 

In mijn praktijk merk ik op dagelijkse basis dat echt ontspannen niet meer normaal is voor veel mensen. Druk zijn is onze norm geworden. Dit heeft een grote impact op onze lichamelijke en mentale gezondheid en gevoel van welzijn. Ontspannen is niet altijd meer evident en soms mogen we ook weer leren hoe we het beste kunnen ontspannen. Daarom organiseer ik dit voorjaar weer ééndaagse ontspanningsretraites in het Emmausklooster te Velp.

 

Veel mensen leven te gejaagd en dromen over retreats in verre oorden, waarna ze helemaal opgeladen en als nieuw terug komen….. en weer doorgaan als vanouds. Leren luisteren naar je lichaam en ontspannen kan echter ook bij jou om de hoek. Het belangrijkste is dat je eenvoudige en laagdrempelige tools leert, waarmee je op dagelijkse basis blijvend je eigen spanningsniveau reguleert. Ik ervaar dagelijks hoe belangrijk ontspanning is, tijdens mijn werk en natuurlijk ook in mijn eigen privéleven. Graag geef ik tijdens deze dagen mijn expertise en ervaringen door.

Van origine was het Emmausklooster de plek waar de kapucijnen zich terugtrokken achter de kloostermuren en in de groene kloostertuin. Nu is het een plek voor bezinning en het stilste plekje van Nederland. Ik vind het fijn om je mee te nemen naar deze mooie plek. Hier gaan we samen ontspanning ervaren door ademwerk, meditatie, stilte, specifieke oefeningen en mindful wandelen in de kloostertuin. Geef jezelf deze dag cadeau, kom lekker opladen en voel je als herboren!

 

De ééndaagse ontspanningsretraite start om 10.00 uur en eindigt  rond 16.30 uur. Drinken, tussendoortjes en een gezonde lunch worden geheel verzorgd. Tevens ontvang je een goodybag én een oefenboekje om mee naar huis te nemen.

N.B. We houden ons aan de 1,5 meter afstand, zowel binnen, in de refter waar de lunch wordt genuttigd, als buiten. We hebben een grotere binnenruimte tot onze beschikking en de groepsgrootte is maximaal 8 personen. Ik heb tevens goed overleg met de gemeente en de locatie over wat wel en wat niet mag. Heb je vragen hierover, dan hoor ik ze graag.

data:     vrijdag 5 juni en zaterdag 27 juni

kosten:  95,- p.p. incl. lunch, tussendoortjes, goodybag t.w.v. 15 euro én een oefenboekje voor thuis
locatie:  Emmausklooster te Velp (bij Grave)

Werkt de aanmeldknop niet bij jou, geef je dan op via het contactformulier    of via een mail naar info@luchtop.com 

WORKSHOP
De Kracht van de Ademhaling

Weet jij wat Gezond Ademen is? Nee? Raar, eigenlijk toch? We weten allemaal wel wat gezond eten en gezond bewegen is. Maar over onze meest primaire levensbehoefte, ademen, weten we niet zo veel.

 

Ik vind dat iedereen zou moeten weten wat Gezond Ademen is en hoe het kan dat je door verkeerd te ademen ziek kan worden. Ruim 80% van de Nederlandse bevolking ademt niet goed, meestal zonder het zelf te weten. 

Verkeerd ademen draagt bij aan of is de oorzaak van klachten en aandoeningen als vermoeidheid, problemen met stress, burn-out, astma, bronchitis, lage weerstand, verstopte neus en/of sinussen, koude handen/voeten of hyperventilatie.

Tijdens deze workshop leg ik je in 3 uur uit wat de Kracht van een Gezonde Ademhaling is en krijg je meteen 3 handvaten om je ademhaling te verbeteren. Het is een laagdrempelige en interactieve kennismaking die geschikt is zowel voor mensen die specifieke klachten hebben als voor mensen die "gewoon" geïnteresseerd zijn in een gezonde leefstijl.

Hoe gaat Gezonder Ademen jou helpen? Je ademhaling is echt de sleutel tot rust voor lichaam en geest. Jij wil je toch ook lekker energiek voelen, maar wel rust in je hoofd ervaren? Lekker vrij ademen en goed voor jezelf zorgen? Zet dan de eerste stap, doe mee met deze workshop en stap in de wonderlijke wereld van onze ademhaling!

Ik werk aan een 100% online workshop zodat ik je juist in deze tijd meer kan leren over Gezond Ademen! Meer info volgt!

Wil jij je fitter voelen?

 

Ben jij buiten adem als je de trap bent opgelopen?

Heb je soms het idee dat je te weinig lucht krijgt of dat je ademhaling stokt?

Voel je je moe en weet je niet waarom?

Ben jij bewust bezig met een gezonde leefstijl?

Wil jij goed voor jezelf zorgen?

Als je één van deze vragen met JA kunt beantwoorden, kom dan naar de workshop en leer wat de Kracht van de Ademhaling is!

Werkt bovenstaande knop niet bij jou, geef je dan op via het contactformulier    of via een mail naar info@luchtop.com 

PROGRAMMA
Opgelucht Hardlopen

Ben jij een hardloper of doe je aan een andere duursport?
Dan heb je beslist het verlangen om óf beter te presteren óf om makkelijker te sporten. Hiervoor train je waarschijnlijk je conditie en misschien je spierkracht. Wellicht ben je ook bewust met je voeding bezig.

Maar adem je ook efficiënt en op de juiste manier?
Ik zie heel veel duursporters die verkeerd ademen. Hierdoor is hun ademhaling inefficiënt en bewegen/presteren ze niet optimaal, of kunnen ze niet optimaal genieten van hun sport. Door een verkeerde ademhaling tijdens duursport ga je eerder verzuren, krijg je last van een zuurstoftekort en loop je niet optimaal.

Daarom heb ik voor hardlopers een apart programma ontwikkeld: "Opgelucht Hardlopen". Dit programma bestaat uit de workshop "Makkelijk hard lopen met een betere ademhaling". Deze workshop is zeer geschikt om door de hardloopvereniging, sportclub, atletiekvereniging aan de leden te worden aangeboden. In 2,5 uur leg ik uit hoe je allebei deze doelen kunt bereiken door het verbeteren van je ademhaling. Met 2 eenvoudige oefeningen op zak, kan elke hardloper na deze workshop al de eerste stappen zetten naar Opgelucht Hardlopen.

 

Wil je als hardloper hier vervolgens verder mee aan de slag, doe dan mee met de ademtraining "Verhoog je anaerobe drempel".

Ben jij een hardloper/duursporter of vertegenwoordig je een hardloopclub/ atletiekvereniging en ben je nieuwsgierig naar het Programma Opgelucht Hardlopen
neem dan even contact met me op
 via de mail info@luchtop.com of het contactformulier
    

© 2020 LuchtOp Ademtherapie