top of page

Mijn missie: Heel Nederland leren wat Gezond Ademen is.

Ik wil dat Gezond Ademen een term wordt die we net zo makkelijk gebruiken als Gezond Bewegen en Gezond Eten. Op de juiste manier ademen, efficiënt ademen, is namelijk net zo belangrijk voor onze gezondheid, voor onze weerstand, voor onze vitaliteit en daarmee voor onze levenskwaliteit.

Mijn passie voor de ademhaling komt voort uit mijn eigen gezondheid. Mijn ademhaling is heel lang de belemmerende factor in mijn leven geweest:
Ik ben geboren met een klaplong en heb van jongs af aan last gehad van astma en allergieën. Vroeger resulteerde dit regelmatig in longontstekingen en ziekenhuisbezoeken. Toen ik wat ouder werd, ging het beter. Maar ik moest wel goed voor mezelf zorgen, uit de buurt blijven van dieren, rook en huisstof, en geen buitensporige inspanningen doen. Een aantal jaren geleden begon ik weer meer last te krijgen, mijn astmasymptomen werden langzaam erger. 

 

Op een gegeven moment was ik gewoon altijd benauwd, heel benauwd. Een klein blokje om lopen zorgde al voor veel gehijg, dan was ik echt compleet buiten adem. Het liefst zat ik op de bank met een boekje. Voor iets anders had ik geen enkele energie. Mijn astma speelde enorm op. Wat nu? Zo gaat het niet. Stevige medicijnen dan maar. Ik voelde me er niet prettig bij en het duurde lang voor ik een beetje verschil merkte.


Toen stuitte ik op de Buteykomethode. Onder het mom van 'wie niet waagt, wie niet wint' begon ik hieraan.. Binnen een week merkte ik verbetering! Minder benauwd. Na 2 weken ging het nog beter, na 3 weken had ik aanzienlijk meer energie.... De methode kostte wat inzet, consequent oefeningen doen, maar het leverde me zo veel op.

Inmiddels zijn we bijna 3 jaar verder en voel ik me erg goed. Totaal niet meer benauwd en veel energieker dan ik ooit ben geweest. Wat een opluchting! Ik kan weer alles doen wat ik wil!

foto_luchtop6_900pix.png

Portretfoto's genomen door Marieke Rongen

"De progressie die ik zelf heb geboekt m.b.v. Buteyko Ademmethode, die gun ik iedereen. Daarom heb ik de opleiding tot Buteyko Ademtherapeut succesvol afgerond en help ik al een aantal jaar met veel plezier andere mensen. Doordat ik mensen anders, beter en efficiënter leer ademen, voelen ze zich een stuk beter! "
Marijke van Goch - van Gend

Ik heb mijn opleiding gevolgd bij twee zeer ervaren therapeuten en leraren: Dick Kuiper van de Buteyko Academie Nederland en Patrick McKeown van Buteyko Clinic International. Tijdens het leren van alle achtergrondkennis over ademhaling, astma etc. werd mijn interesse steeds groter. Ik realiseerde me ook, dat ik eigenlijk heel weinig wist over mijn eigen aandoening. Ik was zo gewend geraakt om bij een klacht naar de dokter te gaan en een pilletje of zalfje te krijgen, dat ik me nooit écht had verdiept in mijn symptomen. Door het leren van de Buteyko therapie heb ik grip op mijn symptomen gekregen; ik weet wat er gebeurt in mijn lichaam én ik weet wat ik kan doen om mijn klachten te verlichten of laten verdwijnen. Die kennis geef ik graag door!

Buteyko Academie LuchtOp ademtherapie
bottom of page